BİST tarafından KAP'a gönderilen açıklamada, 6 hisse hakkında tedbir kararı alındığı duyuruldu.
Borsa İstanbul, yapılan incelemeler neticesinde 6 hisse hakkında önleyici tedbir uygulanmasını kararlaştırdı.
BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, Gelecek Varlık Yönetim (#GLCVY), Kron Teknoloji (#KRONT), Politeknik Metal (#POLTK) ve Verusatürk Girişim (#VERTU) payları 28/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 27/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Saray Matbaacılık (#SAMAT) ve Smartiks Yazılım (#SMART) paylarında 28/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 27/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak
SAMAT ve SMART hisselerinde halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.
Hafta içinde güncel yorumlarımız için bizi
Facebook'ta; BORSA TREND ( https://www.facebook.com/groups/borsatrend.1 )
BORSA SEANS ( https://www.facebook.com/groups/1286784951478515 )
Twitter'da; BORSA SEANS ( https://twitter.com/seans_borsa )
BORSA TREND (https://twitter.com/borsatrend_onur) Gruplarımızdan da takip edebilirsiniz.
0 Yorum