Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören Türk savunma sanayisi şirketlerine bir yenisi eklenmeye hazırlanıyor. SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
Savunma sanayisi ve ülke güvenliği için radar, silah sistemi, muharebe eğitim sistemleri, uydu ve İHA sistemleri, radyo frekans karıştırıcılar gibi bir dizi ürün üreten SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arz başvurusunda bulundu.
Şirketin internet sitesinde yer alan taslak izahnameye göre, ortaklığın çıkarılmış sermayesinin 50 milyon TL'den 58 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle oluşacak 8 milyon TL nominal değerli B grubu pay ve mevcut ortakların sahip olduğu 4,25 milyon TL(Mehmet Dora'ya ait 4 milyon 37,5 bin TL ve Mustafa Fatih Ünal'a ait 212 bin 500 TL) nominal değerli B grubu pal olmak üzere toplam 12,25 milyon TL nominal değerli B grubu pay halka arz edilecek.
Halka arz arz edilecek payların nominal değerinin çıkarılmış sermayeye oranı yüzde 21,12 olacak.
İzahnamede SPK'nın yapılan başvuruyu incelediği, henüz onaylanmadığı belirtildi.
İzahnamede yer alan özel bağımsız denetimden geçmiş konsolide olmayan finansal tabloya göre, Şirket yılın ilk 6 aylık döneminde 22,14 milyon TL net kar elde etti. Özkaynaklar aynı dönemde 2021 yılı sonuna göre yüzde 10,5 artışla 232,1 milyon TL olarak gerçekleşti.
2022 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüze 4,0 artışla 143,7 milyon TL net satış geliri elde edildi.
İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, SDT AŞ; ODTÜ Teknokent yerleşkesi içerisinde Ar-Ge’ye dayalı alanlarda yerli ürünler ve yetenekler geliştiren bir savunma sanayi firması olarak faaliyet gösteriyor. Kurulduğu 2005 yılından bu yana çeşitli savunma elektroniği ve yazılım ürünlerini ortaya koyan şirket, bunları kullanıma verdi.
Halka arzın gerekçeleri; Şirket’in özkaynaklarının güçlendirilmesi, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesinde yeni yerleşke binasının yapılması ve üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik yatırımların gerçekleştirilmesi, mevcut ve olası projelerin geliştirilmesi ve işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması, büyüme hedeflerinin devamlılığının sağlanması ve büyüme hedeflerine bağlı olarak araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin devam ettirilmesi, Şirket’in bilinirliğinin yurt içi ve yurt dışında artırılması, rekabet gücünün artırılması, potansiyel müşteriler nezdinde mevcut güvenilirliğin ve saygınlığın artırılması, sürdürülebilir kurumsal yapının oluşturulması ve raporlama standartlarının geliştirilmesi, şeffaflık ve hesap verilebilirlik düzeyinin yükseltilmesi, Şirket paylarının likit hale getirilmesi neticesinde kredi verenler nezdinde gerekmesi durumunda daha düşük maliyetle borçlanma imkanına kavuşulması olarak sayıldı.
Hafta içinde güncel yorumlarımız için bizi;
Facebook'ta; BORSA TREND ( https://www.facebook.com/groups/borsatrend.1 )
BORSA SEANS (https://www.facebook.com/groups/1286784951478515/?multi_permalinks=2199358036887864)
Twitter'da ; BORSA TREND EXTRA ( https://twitter.com/BorsaTrendExtra )
Gruplarımızdan da takip edebilirsiniz.
0 Yorum