Süper Lig’de mücadelenin sonuna gelinirken Trabzonspor, ipi göğüslemek üzere. Bu hafta Antalyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, müsabakadan en az bir puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.
Borsa İstanbul’da işlem gören #TSPOR hisseleri ise bu hafta şampiyonluk coşkusuna katılmadı,katılamadı. TSPOR hisseleri bugün 5,5 TL fiyatıyla hafta başından beri yüzde 12 oranında değer kaybetmiş durumda.
Büyük sermaye grupları ve balina diye tabir edilen aç gözlü çakalların,dolandırıcı çetelerinin adeta rant savaşı verdiği şirket hisselerinde,bu hafta volatil fiyat hareketlerinden dolayı 3 defa devre kesici uygulandı. Volatil hareketlerin devam etmesi üzerine bugün yapılan bildirimde Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. (TSPOR) hisselerine,Yapılan bu büyük dolandırıcılığı yapan kişi ve gruplara ceza vermek yerine, ceza küçük yatırımcıya ve hisseye kesilerek,Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında bir ay süreyle uygulanmak üzere açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.
Buna göre TSPOR hisselerinde 27.05.2022 tarihine kadar açığa satış ve kredili işlem yapılmayacak. Tedbirin uygulanması sonrası bugün düşüşüne ara veren TSPOR, son iki günlük işlemlerde 6,48 TL fiyatından 5,3 TL’ye kadar gerileyerek yüzde 18 oranında değer kaybetti. Bugün ise TSPOR hisselerinin yüzde 3,4 oranında bir değer artışı söz konusu.
4 büyük kulübün hisseleriyle oluşturulan spor endeksi de Nisan ayının ikinci yarısında yükselişine ara verdikten sonra bu hafta düşüşe geçti. Spor endeksini oluşturan diğer büyük kulüplerin bu haftaki hisse performansına bakıldığında FENER hisseleri, an itibarıyla yüzde 7,75 oranında değer artışıyla 34 TL sınırında bulunuyor.
GSRAY hisselerinde de bu hafta az miktarda yükseliş söz konusu. 7 Mart haftasından bu yana yükselen GSRAY hisseleri geçen haftaki yüzde 3’lük düzeltme sonrası bu hafta yüzde 1,5 yükselişle 3,32 TL fiyatından devam ediyor.
BJKAS hisseleri ise geçen haftaki yüzde 5,8 oranındaki gerileme sonrası takımın gösterdiği kötü performansa bağlı olarak Avrupa kupalarına katılımın riske girmesiyle bu haftada zayıf bir performansa sahip. Beşiktaş BJKAS hisseleri bu hafta yüzde 3,55 oranında düşüşle 4 TL fiyatından el değiştiriyor.
Sonuç olarak dört büyük kulübün hisselerinden oluşan spor endeksi özellikle TSPOR hisselerindeki sert düşüşten dolayı haftalık bazda yüzde 3 gerilemeyle 1.167 puanda bulunuyor.
Hafta içinde güncel yorumlarımız için bizi;
Facebook'ta; BORSA TREND ( https://www.facebook.com/groups/borsatrend.1 )
BORSA SEANS (https://www.facebook.com/groups/1286784951478515/?multi_permalinks=2199358036887864)
Twitter'da ; BORSA TREND EXTRA ( https://twitter.com/BorsaTrendExtra )
Gruplarımızdan da takip edebilirsiniz.
0 Yorum