BIST 100 endeksi günü 1,05 lik primle artıda kapattı

BIST 100 endeksi günü 1,05 lik primle artıda kapattı


Dün dalgalı seyre rağmen artıda kapanan BIST 100 endeksi, bugünü de pozitif tamamladı. Açılışta yüzde 0,92 değer kazanan endeks, yükselişini sürdürerek perşembe seansını yüzde 1,05 artışla 13.078,93 puandan kapattı. İşte detaylar...


Borsa günü yükselişle tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, öğleden sonraki seansta da pozitif seyrini sürdürerek, günü yüzde 1,05 yükselişle 13.078,93 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 135,74 puan artarken, toplam işlem hacmi 125,9 milyar lira oldu. Gün içinde en yüksek 13.202,58 (+%2,00) puanı gören endeks, en düşük seviyesini ise 13.047,98 (+%0,81) puanda test etti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,33 artarken, holding endeksi yüzde 0,28 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok yükselen yüzde 4,16 ile kimya petrol plastik, en çok değer kaybeden ise yüzde 1,71 ile ticaret oldu.

Avrupa Birliği (AB) ile gerçekleştirilen istişareler neticesinde, son yayımlanan taslakta "AB menşei" şartının Gümrük Birliği çerçevesinde ilke olarak Türkiye'yi de kapsamasını sağlayan yasal zeminin oluşması da yurt içinde pay piyasalarını destekledi.

Analistler, Orta Doğu’dan gelecek haber akışının yanı sıra yarın yurt içinde hazine nakit dengesinin, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri, Euro Bölgesi'nde büyüme, ABD'de tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerinin takip edileceğini belirtirken, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 13.200 ve 13.300 puanın direnç, 13.000 ve 12.900 puanın ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul ve SPK'dan düzenleme

Öte yandan, geçtiğimiz pazar akşamı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasalardaki son gelişmeler üzerine Borsa İstanbul AŞ Pay Piyasası’nda açığa satış işlemlerine geçici süreyle yasak getirdi. Kurulun aldığı karara göre, söz konusu 6 Mart 2026 seans kapanışına kadar uygulanacak.

Bununla birlikte Borsa İstanbul yönetimi de piyasadaki oynaklığı sınırlamak amacıyla teknik bir düzenlemeye gitti. Pay Piyasası’nda uygulanan emir/işlem oranı (OTR), ikinci bir açıklamaya kadar 5:1 seviyesinden 3:1’e indirildi. 


Hafta içinde güncel yorumlarımız için bizi Sosyal Medya üzerinden takip edebilirsiniz.

Instagram'da; BORSA SEANS ( https://www.instagram.com/borsaseanscom )

Facebook'ta; BORSA TREND ( https://www.facebook.com/groups/borsatrend.1 )
BORSA SEANS ( https://www.facebook.com/groups/1286784951478515 )

Twitter'da; BORSA SEANS ( https://twitter.com/seans_borsa )
BORSA TREND (https://twitter.com/borsatrend_onur)

YORUM EKLE