Kripto Bakış
Hafta kapanışına geldiğimizde ABD tarafından açıklanan işsizlik başvuruları beklentilerin altında geldi. GSYİH beklenti üstü açıklandı. Bu gelişmeler FED’in şahin bakış açısına doğru yönelme ihtimalini güçlendirdi.
Piyasaların negatif global endekslerin dışında kripto varlıklara ‘buy the dip’ alımlarının yansımaları ön plana çıktı. Dün teknik tarafta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için piyasadan ayrışacağını belirten vurgular yapmıştık. Bunun akabinde halâ kripto ekosistemi fiyatlanmanın en yüksek seviyesinden %74 aşağıda. Buradaki konsolidasyon fiyatlanmasında bir süre kalacak gibi gözüküyor. Ayı yatırımcıları ve boğa yatırımcıları başa baş hareket ederken, işlem hacimleri alım yönü ve yatay pozitifte kalmaya çalışacak. Hafta sonu majör coinlerimiz Bitcoin ve Ethereum daha sabit kalmaya çalışırken, altcoinlerde yine aradan ayrışanları görebiliriz.
Sektördeki görülmemiş zorluklara rağmen mevcut ayı piyasasında önümüzdeki süreçte Bitcoin için akümülasyon yani birikim sürecinin uzun vade içinde devam edeceğini söyleyebiliriz. Bitcoin 17.000 USD direncine yakın hareket ediyor. Eğer bu bölgeyi test edip geri dönmezse 17.210 USD seviyesine gelebilir. Fakat hâlâ 16.850 USD bandında kritik ve psikolojik seviyede hareket ediyor. Ethereum'un şu anki fiyatı, 24 saatlik 5.5 milyar dolarlık işlem hacmiyle 1.222 USD seviyesinde. Destek seviyesi 1.220 USD bandı olacaktır. Glassnode zincir üzeri verilere göre kasım ayından bu yana borsalarda BTC arzında düşüş olsa da self-custody eğilimi gelecek yatırımı için koruma hareketi olabilir.
Fonların merkezi borsalardan çekilme halinin mali gözetim ve şeffaflık konusunda kısmı rezervlerin global şirketler tarafından net bir şekilde açıklanmıyor olmasına bağlayan kişi sayısı artıyor.
Kripto Gündem
• Kurumsal araştırma şirketi Delphi Digital'in analizine göre Solana, NFT'ler için iki numaralı ekosistem haline geldi. Cryptoslam verilerine göre 30 günlük satış hacmi metriği 50 milyon doları aştı.ImmutableX, Cardano, Polygon, Flow ve BNB Chain gibi diğer NFT ağlarını geride bıraktı.
• BNB Chain’in adres sayısı 22 Aralık’ta Ethereum'u aştı. Tetherscan'a göre, Ethereum şu anda 217 milyondan fazla benzersiz adrese sahip. Buna karşılık, BNB Chain, BscScan'e göre 233 milyondan fazla benzersiz adrese sahip. Bu, BNB zincirinin bu metrik tarafından değerlendirildiği gibi Ethereum'dan daha büyük olduğu anlamına geliyor.
• Yeniden yapılanma aşamasında olan Huobi, bugün yaptığı açıklamada “Huobi Visa Card”ı piyasaya sürme planlarını duyurdu.
• ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), denetim firmalarının kripto para şirketleri için yaptığı çalışmaların incelemesini artırdığı bildirildi. Kripto para platformlarının müşterilerin fonlarını karşılamak için yeterli varlığa sahip olduğunu gösteren rezerv kanıtlar konusunda endişe duyuluyor.
• XRP şirketi Dubai’de bulunan en ünlü emlak şirketi MAG ile anlaşma yaparak ödeme aracı şeklinde kullanımı sunacağını açıkladı.
Hafta içinde güncel yorumlarımız için bizi
Facebook'ta; BORSA TREND ( https://www.facebook.com/groups/borsatrend.1 )
BORSA TREND EXTRA ( https://www.facebook.com/groups/1286784951478515 )
Twitter'da ; BORSA TREND EXTRA ( https://twitter.com/BorsaTrendExtra )
Gruplarımızdan da takip edebilirsiniz.